Stimulastik

Gymnastik og stimulation for spædbørn

Stimulastik kommer af ordene stimulation og gymnastik, og er udviklet af ergoterapeuter til 0-1-årige børn.

Stimulastik foregår på små hold, hvor forældrene er aktive sammen med deres barn. Vi laver aktiviteter/øvelser, hvor barnets sanser bliver stimuleret på en sjov og udfordrende måde.  Mor/far får inspiration til gode og enkle aktiviteter, der styrker barnets sansemotoriske udvikling gennem leg og bevægelse.

I Stimulastik benytter instruktøren sin ergoterapeutiske viden til at træne og stimulere børn i deres nuværende og næste udviklingszone.

Alle 0-1-årige børn og deres forældre kan have glæde af Stimulastik. Det har desuden positiv effekt på den sansemotoriske udvikling hos f.eks. motorisk usikre børn, børn der er født for tidligt eller børn der er meget urolige og sover dårligt.

Der er løbende hold for 6-8 babyer og deres mødre eller fædre. Vi mødes 6 gange af en times varighed. Der er mulighed for at tage små pauser undervejs, hvis baby bliver træt eller ked af det. Man kan sidde og give mad, når vi er færdige, så de små er klar til en god lang lur.

Hvis ikke I har mulighed for at komme til mig på et hold, kommer jeg gerne ud f.eks. i jeres mødregruppe og viser, hvordan I kan stimulere jeres baby på en god og hensigtsmæssig måde.